Serooskerke moet 'slechts' vijf keer vissen tegen profs ADO Den Haag

De voetballers van Serooskerke hebben vanavond de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag verloren. De eredivisionist was met 5-0 te sterk voor de Zeeuwse tweedeklasser. De wedstrijd op het veld van Serooskerke was de eerste van twee oefenduels die de Hagenaars deze week in Zeeland spelen.

Halverwege het duel stond de stand van 0-4 op het scorebord. Delano Ladan, Lorenzo van Kleef een eigen doelpunt van Maikel Simonse en een penalty van Donny Gorter verdwenen achter doelman Jordi Suurmond. Vlak voor rust was Serooskerke dicht bij een treffer, maar ADO-doelman Mike Havekotte pakte de vrije trap van Bjorn Francke.

In de tweede helft hield Serooskerke lang stand. Bij ADO Den Haag kwamen onder andere Tommie Beugelsdijk, Lex Immers en Nasser El Khayati binnen de lijnen. Een andere vaste waarde, Erik Falkenburg, maakte de 0-5.

ADO Den Haag is tot en met zaterdag op trainingskamp in Zeeland. Aankomende week traint de ploeg van trainer Alfons Groenendijk op het complex van FC De Westhoek in Burgh-Haamstede. Vrijdag speelt de Eredivisieclub tegen nog een Zeeuwse tegenstander: derdeklasser RCS uit Oost-Souburg.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
voetbal ADO Den Haag VV Serooskerke
Deel dit artikel:

Reageren