Goese dierenarts wint tv-programma Dr. Pol, maar gaat voorlopig niet naar Amerika

Goese dierenarts wint tv-programma Dr. Pol, maar gaat voorlopig niet naar Amerika
Goese dierenarts wint tv-programma Dr. Pol, maar gaat voorlopig niet naar Amerika © Omroep Zeeland
Het moment waarop Marten van den Boomgaard hoort dat hij de nieuwe collega van Dr Pol wordt.
Het moment waarop Marten van den Boomgaard hoort dat hij de nieuwe collega van Dr Pol wordt. © Omroep Zeeland
Van den Boomgaard heeft sinds 2005 een dierenkliniek in Goes, maar zal naar het Amerikaanse Michigan moeten verhuizen om in de praktijk van Dr. Pol te gaan werken. In het radioprogramma Zeeland wordt wakker liet Van den Boomgaard vanochtend weten dat hij dat vanwege privéomstandigheden in ieder geval voorlopig niet naar Amerika verhuist. "Er is iets gebeurd in de maanden dat we daar mee bezig waren, waardoor de situatie privé nogal is veranderd waardoor het uitgesloten is dat ik nu wegga." De dierenarts sluit niet uit dat hij op een later moment alsnog naar Amerika gaat.
Goese dierenarts wint Dr. Pol, maar gaat voorlopig niet naar Amerika
Natuurlijk is Van den Boomgaard wel blij dat hij het programma gewonnen heeft. "Dr. Pol vindt dat ik het best in de praktijk pas. Van alle kandidaten was ik in zijn ogen het meest geschikt. Hij is even oud als mijn vader en heeft een aantal pleegkinderen. Wat ik mij voor kan stellen is dat hij in mij de volgende generatie zag. Als hij een zoon zou hebben, had ik dat kunnen zijn."
Dr. Pol
Dr. Pol © ANP
In de televisieserie moest Van den Boomgaard acht dagen meedraaien in de praktijk van Jan-Harm Pol. Televisiester Jan-Harm Pol komt oorspronkelijk uit Drenthe, maar verhuisde later naar Amerika. Daar is hij bekend geworden door de reality-televisieserie 'The incredible Dr. Pol' op National Geographic, waarin alles draait om zijn werkzaamheden in zijn praktijk in Michigan. Omdat het, mede door de bekendheid van de televisieserie, zo ontzettend druk is in zijn praktijk, heeft hij een helpende hand nodig en deze probeert hij te vinden via de nieuwe Nederlandse televisieserie.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>

Lees ook: