Annefleur doet het: van advocatuur naar voor de klas

Annefleur doet het: van advocatuur naar voor de klas
Annefleur doet het: van advocatuur naar voor de klas © Omroep Zeeland
Annefleur gooit het roer om en kiest voor haar passie!
Vogelaar werkte op een advocatenkantoor maar merkte in de afgelopen jaren dat ze daar haar ei niet kwijt kon. Toen ze hoorde van een zij-instromers-traject, besloot ze op een dagje mee te gaan lopen op een school. "Die energie van kinderen is fantastisch. Toen was ik verkocht en heb ik mij bij de Hogeschool Zeeland aangemeld om het zij-instroom-traject te gaan doorlopen."
De afgelopen jaren klaagden leerkrachten over een te hoge werkdruk en een te laag salaris. Die werkdruk is er nog steeds maar Annefleur Vogelaar kijkt er als zij-instromer anders tegenaan. "Nou ben ik natuurlijk wel wat gewend in de advocatuur. En doordat je andere ervaring hebt, kun je denk ik wat beter tegen een stootje. Je kunt daardoor wat makkelijker relativeren en anticiperen. Dus ik denk dat dit een briljant concept is!"
Hoe word je zij-instromer?
In oktober 2020 hoopt Vogelaar haar traject te hebben afgerond en stiekem hoopt ze dat zelfs iets sneller af te kunnen maken. "Ik ben heel ambitieus zodat ik in september 2020 mijn eigen groep kan starten. Dat zou heel mooi zijn natuurlijk."

Lees ook: