Honderden mensen in Hongkong willen Zeeuwse mosselen proeven

Terwijl in Yerseke op zaterdag 17 augustus gefeest en gegeten wordt tijdens de mosseldag, maken mensen duizenden kilometers verderop ook kennis met de Zeeuwse specialiteit. De mosseldag die op dezelfde dag in Hongkong wordt georganiseerd, is gisteren in zes uur uitverkocht.

Mosseldag in Hong Kong binnen enkele uren uitverkocht (foto: NaturalHolland)

Op de mosseldag in Hongkong worden zo'n achthonderd mensen verwacht. Drie uur lang kunnen zij op die dag onbeperkt mosselen eten voor 11 euro. Naast inwoners van Hongkong zijn er ook genodigden van zowel de Chinese als Nederlandse overheid, groothandels en chefs. Vanwege het succes overweegt de organisatie om tweehonderd extra plaatsen beschikbaar te maken.

Concurrentie uit andere landen

Het is de Zeeuwse mosselsector alles aan gelegen zich te manifesteren in de Chinese stad, omdat er concurrentie is uit andere landen. In Hongkong worden het hele jaar door mosselen geïmporteerd. Vanaf augustus worden mosselen uit Europese landen ingeslagen, in de wintermaanden worden de schelpdieren uit Australië en Nieuw-Zeeland gehaald.

Het evenement in Hongkong kost zo'n 40.000 euro. De Provincie Zeeland verstrekt 4.500 euro aan het initiatief. De rest van de kosten wordt gedekt door de kaartverkoop en sponsoring.

Martin Rijk organiseert mosseldag in Hongkong

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
mossel Hongkong
Deel dit artikel:

Reageren