Voorarrest moordverdachte Oostkapelle verlengd

De man die wordt verdacht van de moord op een 78-jarige vrouw uit Oostkapelle blijft 30 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank besloten. Eind mei werd de vrouw zwaargewond gevonden in haar appartement, een paar uur later overleed ze. De verdachte woonde in hetzelfde appartementencomplex en werd een paar dagen later opgepakt.

Forensische rechercheurs doorzoeken afval op zoek naar bewijs (foto: HV Zeeland)

Een groep bewoners van Parc Zonnehove gaf na de moord aan dat ze zich al langer zorgen maakten over de 56-jarige verdachte. Er werden 54 incidenten geregistreerd. De man terroriseerde de buurt volgens de bewoners en velen waren bang van hem.

De politie gaf vorige maand aan nog op zoek te zijn naar getuigen in de zaak, die meer kunnen vertellen over het misdrijf.

Lees ook:

Kort nadat de vrouw gevonden werd, belde de verdachte naar het radioprogramma 'Zegt u 't Maar' van Omroep Zeeland. Hij zei toen dat hij gepest werd en zijn huis niet uit durfde. Buurtbewoners zouden hem het leven in het appartementencomplex onmogelijk maken. Verschillende bronnen bevestigden toen dat de verdachte en de beller dezelfde persoon is.

Uit respect voor de nabestaanden heeft Omroep Zeeland besloten de aflevering van Zegt u 't Maar van vrijdag 24 mei offline te halen zolang de man verdachte is in het onderzoek.

Om te voorkomen dat de man terugkeert naar zijn appartement als hij vrijkomt, heeft burgemeester Van der Zwaag van Veere een noodbevel klaarliggen. Hij is bevoegd om daar gebruik van te maken om de openbare orde te handhaven of als er gevaar dreigt. Het noodbevel is drie maanden geldig.

Wat er precies met de vrouw is gebeurd en wat de rol van de verdachte daarbij zou zijn geweest, is nog niet duidelijk.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Oostkapelle moord Parc Zonnehove
Deel dit artikel:

Reageren