Politievrijwilliger in ruil voor een weekje aan zee

Politievrijwilliger in ruil voor een weekje aan zee
Politievrijwilliger in ruil voor een weekje aan zee © Richard den Boer
Politieagent
Politieagent © ANP
Om dat op te lossen, bundelt de gemeente Schouwen-Duiveland de krachten met de gemeente Goeree-Overflakkee. Politiemannen vanuit Goeree werken deze zomer op Schouwen, en andersom.
Maar dan is er nóg een tekort. Daarom proberen de gemeentes politievrijwilligers naar de eilanden te lokken: een paar weken aan de slag als politieman op Goeree en Schouwen, terwijl het gezin ondertussen geniet in een vakantiehuisje op één van de eilanden.
En dat lokken werkt. In totaal komen er 33 vrijwilligers, verspreid over acht weken. De vrijwilligers komen uit het hele land, van Twente tot Brabant en aankomende week begint de eerste vrijwilliger op Schouwen-Duiveland.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>