Politievrijwilliger in ruil voor een weekje aan zee

De gemeente Schouwen-Duiveland gaat politievrijwilligers inzetten deze zomer. Door de toeristendrukte heeft Schouwen meer politiemensen nodig, maar ze komt juist tekort.

Politieagent (foto: ANP)

Om dat op te lossen, bundelt de gemeente Schouwen-Duiveland de krachten met de gemeente Goeree-Overflakkee. Politiemannen vanuit Goeree werken deze zomer op Schouwen, en andersom.

Maar dan is er nóg een tekort. Daarom proberen de gemeentes politievrijwilligers naar de eilanden te lokken: een paar weken aan de slag als politieman op Goeree en Schouwen, terwijl het gezin ondertussen geniet in een vakantiehuisje op één van de eilanden.

wa_osb_thema

Vandaag zijn de eerste politie vrijwilligers begonnen op Schouwen Duiveland en Goeree Overflakkee. In totaal zullen er 33 vrijwilligers verdeeld over de komende 8 weken extra diensten doen in ons gebied. Deze vrijwilligers komen uit heel Nederland. 1 van de onderstaande vrijwilligers komt bv uit het uiterst puntje van Twente en de ander komt uit Brabant nabij de Belgische grens.

Door de gemeente Goeree Overflakkee en de gemeente Schouwen Duiveland zijn de politie vrijwilligers met hun gezin ondergebracht in recreatie woningen. Op deze manier kunnen hun gezinnen genieten van het mooie gebied en kunnen de vrijwilligers ons assisteren in de drukke zomerperiode.
Wij zijn erg blij met hun komst!

#Samenwerken #Recreatie #Toerisme #Veiligheid #zomer

En dat lokken werkt. In totaal komen er 33 vrijwilligers, verspreid over acht weken. De vrijwilligers komen uit het hele land, van Twente tot Brabant en aankomende week begint de eerste vrijwilliger op Schouwen-Duiveland.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren