Celstraf voor overval Zeeman Axel

Een 45-jarige man uit Axel is veroordeeld tot 36 maanden cel, met aftrek van voorarrest. Hij krijgt de straf voor een overval op de Zeeman in zijn woonplaats. Diezelfde zaak had hij een paar jaar eerder ook al overvallen.

Rechter in de rechtbank (archief) (foto: OZ)

De man is veroordeeld voor de overval, vorig jaar op 17 mei, op het Axelse filiaal van Zeeman. Daarbij werd een van de medewerkers bedreigd met een mes. De man is door verschillende getuigen gezien en hij staat ook op camerabeelden. Bij een doorzoeking in de woning van de man werd het mes gevonden dat waarschijnlijk bij de overval gebruikt is.

De advocaat van de verdachte deed twee weken geleden tijdens de rechtszaak geen moeite om het verhaal te ontkrachten. De verdachte zelf - die niet aanwezig was in de rechtszaal - beriep zich eerder op zijn zwijgrecht. De verdachte staat bekend als veelpleger.

In 2013 werd hij veroordeeld voor een overval op precies hetzelfde filiaal van Zeeman in Axel. Hij kreeg daar een celstraf van 36 maanden voor waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Volgens de rechtbank is het zeer ernstig dat hij niets geleerd heeft van zijn eerdere straf.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen rechtbank Axel overval
Deel dit artikel:

Reageren