Hier gaat het nieuwe restaurant van chef-kok Wouter Kik komen

Eind augustus moeten de deuren van het nieuwe restaurant van chef-kok Wouter Kik open gaan. Onder de noemer Codium gaat hij met sommelier Jean-Luc Etienne in Goes een nieuw avontuur aan. Voor de kok, die begon als jongste chef van Nederland bij restaurant de Vierbannen in Ouwerkerk, een droom die werkelijkheid wordt. "Ik droom hier al sinds mijn twaalfde van."

Codium, de naam van het restaurant, is een bepaald soort zeewier dat veel in de Zeeuwse wateren voorkomt. Kik wil dat centraal laten staan in zijn restaurant. "We wilden echt iets Zeeuws nemen, maar niet iets dat voor de hand ligt zoals zeekraal ofzo. Codium is ook de Rolls Royce onder de zeewieren", zegt Kik.

'Meer bouwvakker dan kok'

Het restaurant wordt op dit moment nog volop verbouwd. Het is namelijk nog verre van af. Voor Kik is het opzetten van een eigen restaurant een nieuwe ervaring. "Ik had de afgelopen tijd meer het idee dat ik een bouwvakker was. We waren een hele tijd bezig met de sloop, maar ondertussen zijn we weer aan het opbouwen. Ik heb nu weer het gevoel dat hier een restaurant gaat komen", vertelt hij

Wouter Kik en Jean-Luc Etienne over hun nieuwe restaurant in Goes

Meer over dit onderwerp:
Goes Wouter Kik Codium
Deel dit artikel:

Reageren