Colijnsplaat heeft een nieuwe Oude Haven mét water

In Colijnsplaat is vanmiddag de nieuwe Oude Haven geopend. Het voormalige havengebied lag er de afgelopen jaren verloren bij in de vorm van een grasveld en stuk asfalt, maar heeft het afgelopen jaar een flinke transformatie gekregen.

De Oude Haven kwam begin jaren zestig na een dijkverhoging binnen de dijk te liggen en werd drooggelegd in 1979. Maar vanaf vandaag zijn er op de locatie van de vroegere haven weer water, meerpalen en een kade te zien. De gemeente, dorpsraad en ondernemersvereniging sloegen de handen ineen om de locatie weer aantrekkelijk te maken.

Alleen positieve signalen

"We wilden het water een nieuwe betekenis geven in Colijnsplaat, niet meer het gevaar maar meer de beleving", legt wethouder Adrie van der Maas uit. Volgens hem is het hele dorp hartstikke blij met de opknapbeurt: "Ik hoor eigenlijk alleen positieve signalen en ik loop al een tijdje mee, dat is toch vrij uniek te noemen."

Komend weekend mogen de inwoners van Colijnsplaat genieten van het nieuwe gebied. Er is dan een lunch voor alle inwoners, kermis, een solexrace en een tentoonstelling over de haven van toen en nu.

Meer over dit onderwerp:
Colijnsplaat Oude Haven
Deel dit artikel:

Reageren