Zeeland wordt wakker: nieuwe Oude Haven, haaien en Kevers

Zeeland wordt wakker: nieuwe Oude Haven, haaien en Kevers
Zeeland wordt wakker: nieuwe Oude Haven, haaien en Kevers © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland

Nieuwe Oude Haven

In Colijnsplaat is de nieuwe Oude Haven geopend. Door een investering van 1,2 miljoen euro moet het gebied aantrekkelijker worden en zo het hele dorp opfleuren.

Lees ook:

Gemerkte haai
Gemerkte haai © Omroep Zeeland

Haaienjacht

Bij Neeltje Jans gaan vandaag en komend weekend een paar honderd sportvissers de zee om te gaan vissen op haaien. Alle gevangen vis wordt teruggezet, en de grootste exemplaren krijgen een zendertje mee. Sportvisserij Nederland doet daarmee onderzoek naar de verspreiding en het gedrag van de vissen.
Kever
Kever © Pixabay

De laatste kever

De Volkswagen Kever wordt niet meer gemaakt. Na zo'n zeventig jaar is de laatste van de band gerold. Dat laat de mensen achter de Zeeuwse Keverdag niet onberoerd

Lees ook:

Bij het Veerse meer
Bij het Veerse meer © Astrid Wiessner-Hoog

Weer

Het is vandaag wisselend bewolkt en er vallen van tijd tot tijd buien, soms met onweer. Tussendoor zijn er ook langere droge perioden en laat de zon zich zien. De matige wind draait naar west en het wordt vanmiddag 20 tot 22 graden.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>