Zin in reis naar Amerika? Geef je nu op bij de provincie!

De provincie zoekt bedrijven die mee willen naar het stadje Zeeland in de Amerikaanse staat Michigan. Het uitwisselingsbezoek in oktober moet de handelsrelatie tussen Zeeland en Zeeland verbeteren. De provincie hoopt op nieuwe afzetmarkten.

Zeeland hall, Michigan (foto: Andrew Filer, Flickr)

Tijdens het bezoek op 2 en 3 oktober is er ook aandacht voor scholen en cultuur. Commissaris van de Koning Han Polman is delegatieleider en de gedeputeerden Harry van der Maas en Anita Pijpelink gaan mee namens de Provincie Zeeland. De Amerikaanse ambassadeur in Nederland Pete Hoekstra zal de Zeeuwse delegatie waarschijnlijk begeleiden.

Afzetmarkt

Doel van dit bezoek is onder andere het verbeteren van de (handels-)relatie tussen Zeeland en Michigan, het zoeken van investeerders en het onderzoeken van een eventuele (nieuwe) afzetmarkt. Het is de bedoeling om potentiële zakenpartners te ontmoeten, netwerken te vergroten en kennis uit te wisselen. Aan de hand van de wensen en interesses van de bedrijven die zich inschrijven, wordt het programma van het uitwisselingsbezoek verder ingevuld. De bedrijven en organisaties die mee gaan, doen dit op eigen kosten.

De Amerikaanse staat Michigan (foto: Wapcaplet)

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
provincie Michigan
Deel dit artikel:

Reageren