Voor tweehonderd euro extra verzekerd van een plek bij de Nijmeegse Vierdaagse

Ingeloot Vierdaagse
Ingeloot Vierdaagse © Omroep Zeeland
Al sinds januari houdt Van de Schraaf de website van de Vierdaagse in de gaten. Op een dag zag ze daar een speciale actie staan. "Bij het programma Via Vierdaagse waren de eerste 1.750 aanmeldingen verzekerd van een startbewijs dus daar heb ik meteen op gereageerd." De inschrijving via dit programma kost wel meer dan een regulier ticket. "Voor een normale inschrijving betaal je tachtig euro en ik heb tweehonderd euro meer betaald, maar dat vond ik het wel waard."

Flink aan het trainen

In vier dagen 160 kilometer lopen is niet niets, daarom traint Van de Schraaf veel. "Aanstaand weekend staat er veertig kilometer op het programma en als ik die gelopen heb, ben ik ruim over de vierhonderd kilometer heen", vertelt ze. Samen met haar vriendinnen loopt ze ook regelmatig en die zijn blij dat Jacqueline dit jaar mee mag doen. "Gewoon leuk dat ze het dit jaar ook mag ervaren, dus we gaan ervoor!", lacht José van der Laan.

Deelnemende Zeeuwen aan de Nijmeegse Vierdaagse 2019

Regio Man Vrouw Totaal Schouwen-Duiveland 30 19 49 Walcheren 104 72 176 Zuid-Beveland 93 82 175 Noord-Beveland 8 4 12 Zeeuws-Vlaanderen 108 64 172 Tholen 13 16 29
Goede voorbereiding is het halve werk en daarom heeft Elly Courtin de volgende tip: "Vorig jaar plakte ik van tevoren blarenpleisters op mijn voeten. Ik heb geen blaren gelopen, dus dat is zeker aan te raden."
Het trainen doet Van de Schraaf met minimale bagage. "Dat is altijd een dilemma. Je wilt niet te veel meenemen, dus ik heb een heuptasje met een bidon en eten. Maar wat ik van de Vierdaagse verwacht is dat er genoeg mensen langs de zijlijn staan die eten en drinken aanbieden dus dat moet vast goed komen", aldus Van der Schraaf.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>