Voor tweehonderd euro extra verzekerd van een plek bij de Nijmeegse Vierdaagse

Het is bijna tijd voor de Nijmeegse Vierdaagse waar dit jaar zo'n 600 Zeeuwen aan meedoen. Ook Jacqueline van de Schraaf uit Goes loopt dit jaar mee. Vorig jaar was ze uitgeloot terwijl haar vriendinnen José van der Laan en Elly Courtin wel meededen. Om dit keer wel met haar vriendinnen mee te kunnen lopen, betaalde ze tweehonderd euro extra om dit jaar verzekerd te zijn van deelname.

Ingeloot Vierdaagse (foto: Omroep Zeeland)

Al sinds januari houdt Van de Schraaf de website van de Vierdaagse in de gaten. Op een dag zag ze daar een speciale actie staan. "Bij het programma Via Vierdaagse waren de eerste 1.750 aanmeldingen verzekerd van een startbewijs dus daar heb ik meteen op gereageerd." De inschrijving via dit programma kost wel meer dan een regulier ticket. "Voor een normale inschrijving betaal je tachtig euro en ik heb tweehonderd euro meer betaald, maar dat vond ik het wel waard."

Flink aan het trainen

In vier dagen 160 kilometer lopen is niet niets, daarom traint Van de Schraaf veel. "Aanstaand weekend staat er veertig kilometer op het programma en als ik die gelopen heb, ben ik ruim over de vierhonderd kilometer heen", vertelt ze. Samen met haar vriendinnen loopt ze ook regelmatig en die zijn blij dat Jacqueline dit jaar mee mag doen. "Gewoon leuk dat ze het dit jaar ook mag ervaren, dus we gaan ervoor!", lacht José van der Laan.

Deelnemende Zeeuwen aan de Nijmeegse Vierdaagse 2019

Regio Man Vrouw Totaal
Schouwen-Duiveland 30 19 49
Walcheren 104 72 176
Zuid-Beveland 93 82 175
Noord-Beveland 8 4 12
Zeeuws-Vlaanderen 108 64 172
Tholen 13 16 29

Goede voorbereiding is het halve werk en daarom heeft Elly Courtin de volgende tip: "Vorig jaar plakte ik van tevoren blarenpleisters op mijn voeten. Ik heb geen blaren gelopen, dus dat is zeker aan te raden."

Het trainen doet Van de Schraaf met minimale bagage. "Dat is altijd een dilemma. Je wilt niet te veel meenemen, dus ik heb een heuptasje met een bidon en eten. Maar wat ik van de Vierdaagse verwacht is dat er genoeg mensen langs de zijlijn staan die eten en drinken aanbieden dus dat moet vast goed komen", aldus Van der Schraaf.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
wandelen Nijmegen Vierdaagse ingeloot
Deel dit artikel:

Reageren