Huisartsenpost wordt mogelijk spoedpost

Wanneer bel je de huisartsenpost? Bij knallende hoofdpijn? Als je kind van de schommel is gevallen? Of bij een blessure? Om daar meer duidelijkheid over te krijgen wil de Huisartsen Coöperatie Zeeland de naam veranderen naar spoedpost. Het betreft de huisartsenposten in Goes, Zierikzee en Vlissingen.

"Wij willen erop blijven attenderen dat bij niet spoedeisende gevallen de patiënt naar zijn of haar eigen huisarts moet gaan", zegt Ruud Münstermann directeur van de Huisartsen Coöperatie Zeeland. De onnodige telefoontjes kunnen de huisartsenposten namelijk niet gebruiken. "Dit levert bij het personeel een hogere werkdruk op, spoedeisende patiënten moeten langer wachten en hoe meer mensen de huisartsenpost gebruiken hoe duurder die wordt en daar is het niet voor", vertelt Münstermann.

Münstermann wil benadrukken dat er bij twijfel altijd gebeld kan worden: "Op dat moment krijg je advies van een medewerker en als die het spoedeisend vindt kan de patiënt alsnog bij ons terecht. Het is alleen niet de bedoeling dat mensen langskomen in de avond of het weekend omdat dat beter uitkomt en het eigenlijk geen haast heeft", aldus Münstermann.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren