2W Logistiek Kapelle overgenomen, geen gedwongen ontslagen

Het dinsdag failliet verklaarde 2W Logistiek in Kapelle is overgenomen door transportbedrijf Peter Appel uit Middenmeer. Het bedrijf neemt alle activiteiten over van het bedrijf, inclusief de 85 werknemers, de gebouwen en vrachtwagens. Wel zullen er op termijn een aantal administratieve banen verdwijnen. Het personeel is vanavond ingelicht.

2W Logistiek (foto: Omroep Zeeland)

Dat er een aantal administratieve banen verloren gaan, is omdat Peter Appel die functies allemaal centreert op haar hoofdkantoor in Middenmeer. Om hoeveel banen het gaat, durft directeur Piet van der Stel van 2W Logistiek niet te zeggen, maar er vallen volgens hem geen gedwongen ontslagen.

Trots

Piet van der Stel is 'niet blij, maar wel opgelucht' met de overname. Hij kijkt terug op een drukke en onrustige week, die hem ook trots heeft gemaakt. "Als ik terugkijk en bedenk dat ik het personeel maandag een niet zo'n fijne boodschap moest geven en zag dat alle werknemers loyaal bleven aan het bedrijf en doorwerkten. Dan maakt mij dat trots."

De twee directeuren van 2W Logistiek, Piet van der Stel en Joost de Maat, verlaten het bedrijf. De Maat trekt zich per direct terug en Van der Stel over een paar maanden. Hij helpt de komende maanden bij de overdracht van het bedrijf naar de nieuwe eigenaar.

'Juridische belemmeringen'

Transportbedrijf Peter Appel is geen onbekende voor 2W Logistiek. De twee bedrijven voerden al langer gesprekken over een eventuele overname. Waarom die gesprekken eerder op niets uitliepen, wil Van der Stel niet veel over zeggen. Alleen dat er 'juridische belemmeringen' waren. Daarnaast verzorgde 2W Logistiek al een aantal transporten voor Appel.

Peter Appel heeft zo'n 35 vestigingen door heel het land en heeft zo'n 1.400 werknemers in dienst en heeft 650 vrachtwagens rondrijden.

Sluiting distributiecentrum

2W Logistiek kwam in de problemen door de sluiting van het distributiecentrum van EMTÉ in Kapelle. 2W Logistiek verzorgde voor dit centrum de transporten. Het bedrijf slaagde erin nieuwe opdrachten binnen te slepen om de klap op te vangen, maar doordat de overgang naar deze nieuwe opdrachten niet vlekkeloos verliep, kwam het bedrijf in de problemen en vroeg het dinsdag faillissement aan.

2W Logistiek is in 2009 ontstaan na een fusie van de twee transportbedrijven Wondergem-Kapelle en Van der Wekken Food Logistics uit Zierikzee.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Kapelle failliet 2W Logistiek
Deel dit artikel:

Reageren