Actievoerders woest over huidige staat zwembad Arnemuiden

De Stichting Behoud Julianabad Arnemuiden is woest. In een Facebookbericht meldt de stichting dat de gemeente Middelburg het zwembad bewust 'naar de vernieling laat gaan', terwijl de gemeente toegezegd had om het groen te blijven onderhouden.

Hoe het zwembad in Arnemuiden er nu bij ligt (foto: Facebook)

Het buitenbad in Arnemuiden is sinds 2017 dicht. De Stichting Behoud Julianabad strijdt sindsdien voor de terugkeer van het zwembad, maar komt er niet uit met de gemeente Middelburg. De gemeente zou voorlopig toegezegd hebben om het groen te blijven onderhouden, maar van die belofte komt volgens de stichting weinig terecht. Als bewijs zijn daarvoor foto's en video's toegevoegd aan het bericht op de Facebookpagina van de stichting.

'Onbetrouwbaar zootje ego's'

In het Facebookbericht uit de stichting haar frustratie: "De gemeente Middelburg, haar ambtenaren en de politieke partijen, blijken een compleet onbetrouwbaar zootje ego's bij elkaar te zijn. Dit pappen en nathouden duurt nu drie jaar en de hele handel is bijna rijp voor de sloop. Middelburg geeft geen ene moer om Arnemuiden en haar inwoners."

Ook de reacties onder het bericht zijn niet mals. Al meer dan honderd Arnemuidenaren uiten hun ongenoegen. Ze noemen de situaties diep triest of zeggen zich zelfs te schamen bij de gemeente Middelburg te horen.

Wethouder Chris Simons was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.

In Arnemuiden heerst ook onvrede over de komst van Waterpark Veerse Meer. Net buiten het dorp zijn plannen voor een vakantiepark met zo'n negenhonderd luxe villa's. Op dat park komt ook een zwembad, maar het is nog niet duidelijk of de inwoners van Arnemuiden daar ook gebruik van mogen maken.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren