Arne Marit wint Internationaal Beloftenweekend

De tweede etappe van de H4A Internationaal Beloftenweekend in Philippine is gewonnen door de Belg Laurenz Rex. In de sprint versloeg Rex zijn landgenoot Arne Marit en de Nederlander Daan van Sintmaartensdijk. Nummer twee van de etappe, Marit, mocht als winnaar van het algemeen klassement toch nog het podium op.

Al vroeg in de wedstrijd vormde er een kopgroep van vijf renners die een voorsprong van ruim tweeënhalve minuut opbouwde. Halverwege de koers vond Team Metec het wel mooi geweest en begon aan kop van het peloton te rijden. Door het werk van de continentale ploeg slonk de voorsprong van de kopgroep al snel.

Nadat de kopgroep was teruggepakt, sprongen er in de slotfase al snel tien renners weg die op hun beurt een voorsprong van twee minuten op het peloton pakten. Met nog minder dan twintig kilometer te gaan, was het duidelijk dat zij om de overwinning gingen strijden.

In een hectische slotfase met veel demarrages liep de koers toch uit op een sprint. De Belg Laurenz Rex wilde de sprint al vroeg aan gaan om het zijn snelle landgenoot Arne Marit moeilijk te maken. Een slimme zet want Marit kon niet meer voorbij Rex komen. Daan van Sintmaartensdijk kwam op de derde plek als beste Nederlander over de streep.

De Zeeuwse renners speelden zoals verwacht geen rol van betekenis. Rico van Damme uit Yerseke kwam in het tweede peloton als eerste Zeeuw over de finish.

(foto: Omroep Zeeland)

Eindzege wel voor Marit

De zege in het algemeen klassement ging niet naar Laurenz Rex. Daar was Arne Marit wel de beste. Hij bleef daarin de Nederlander Marten Kooistra en zijn landgenoot Lothar Verhulst voor.

Deel dit artikel:

Reageren