Kleine en grote boten kieken bij de scheepswerf in Arnemuiden

Kleine en grote boten kieken bij de scheepswerf in Arnemuiden
Zo'n vierhonderd mensen bezochten de open dag met een veelomvattend programma. Aan de wal van de werf waren een tiental klassieke schepen afgemeerd. Ook waren op het terrein demonstraties van oude ambachten en was er een tentoonstelling met klassiek houtbewerkingsgereedschap.

Van mossel naar boot

Zoals elk jaar was ook de Belgische modelbouwschool aanwezig. Een van de leerlingen had een uitgebreide collectie meegenomen, waaronder zelfs een bootje gemaakt van een mosselschelp.
Op de werf ligt momenteel ook een schip uit Kenia van zo'n honderd jaar oud. Het belandde op de werf omdat het lek was en wordt er momenteel gerepareerd.
Het schip uit Kenia dat momenteel gerepareerd wordt in Arnemuiden
Het schip uit Kenia dat momenteel gerepareerd wordt in Arnemuiden © Omroep Zeeland
De scheepswerf in Arnemuiden is tegenwoordig een werkend museum. Er worden nog steeds schepen gerepareerd op traditionele wijze, maar er is ook van alles te zien dat met historische schepen te maken heeft. Bezoekers zijn twee keer per week welkom, alleen vandaag tijdens de open dag was de entree gratis.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>