Anne Terpstra zevende bij World Cup in Les Gets

Anne Terpstra uit Zierikzee is bij de World Cup in het Franse Les Gets als zevende geëindigd. Bij de mannen eindigde Milan Vader uit Middelburg op de dertiende plaats. In de stand van de World Cup blijft Terpstra op de derde plaats staan.

(foto: Orange Pictures)

Terpstra, die vorige week in Andorra als eerste Nederlandse ooit een wedstrijd in de World Cup won, moest vandaag bijna twee minuten toegeven op de winnares Kate Courtney uit Amerika. Diezelfde Courtney is ook de leidster in het algemeen klassement. Jolanda Neff uit Zwitserland staat tweede, Anne Terpstra bezet de derde positie op 450 punten achterstand.

Milan Vader
Bij de wedstrijd van de mannen legde Milan Vader beslag op de dertiende plaats. Daarmee was hij de beste Nederlander en bleef hij Mathieu van der Poel voor, die zestiende werd. Nino Schurter uit Zwitserland won de wedstrijd.

De World Cup wedstrijd in Les Gets is de achtste van een cyclus van veertien en tussendoor is er ook nog het Wereldkampioenschap. De volgende wedstrijd is in het weekend van 3 en 4 augustus in het Italiaanse Val di Sole.

Meer over dit onderwerp:
wielrennen
Deel dit artikel:

Reageren