Zeeland wordt wakker: speeltuin, vierdaagse en inzameling

Goedemorgen. Dit is in het Zeeuwse nieuws op dinsdag 16 juli.

Soms zijn er wel dertig kinderen en maar zes toestellen (foto: Omroep Zeeland)

Speeltuintje

In Scherpenisse heeft een groep moeders het initiatief genomen om het speeltuintje aan de Beatrixlaan/Scaldisstraat uit te breiden. De gemeente Tholen is enthousiast over het initiatief en steunt het financieel.

Lees ook:

Nijmeegse vierdaagse (foto: Omroep Zeeland)

Stap voor stap

Bijna 50.000 wandelaars waaronder naar schatting zo'n 600 Zeeuwen en 25 rolstoelers zijn vanmorgen in alle vroegte begonnen aan de 103e Vierdaagse van Nijmegen. Op de volhouders ligt na vier lange dagen vrijdag op de 'Via Gladiola' het vierdaagse kruisje te wachten.

Het gemeentehuis van Tholen (foto: Gemeente Tholen)

Inzameling

Op Tholen is een inzameling gestart om volgend jaar 75 jaar bevrijding te vieren. Er wordt geprobeerd 20.000 euro bij elkaar te halen voor een hele reeks festiviteiten.

Lees ook:

Op de vlucht (foto: Desiree Hoondert, Vlissingen)

Het weer

Ook vandaag beginnen we nog met uitgestrekte wolkenvelden die vanaf de Noordzee binnenstromen. Vooral later op de dag zal de zon steeds vaker doorbreken. Het blijft dan ook zo goed als droog vandaag. De temperatuur komt vandaag al wat hoger uit, met 19 graden aan zee tot maximaal 21 graden in het binnenland.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
zeeland wordt wakker
Deel dit artikel:

Reageren