Niet alleen meer voetballen op Cruyff Court: nu ook graffiti spuiten, knutselen en muziek maken

Normaal kom je naar het Middelburgse Cruyff Court om te voetballen, maar vandaag stond het trapveldje in het teken van kunst door het project Cultuur@CruyffCourts. Jongeren die normaal alleen in sport geïnteresseerd zijn, komen zo in aanraking met kunst en cultuur, zegt de organiserende stichting Kunsteducatie Walcheren.

Er waren tientallen kinderen die van hot naar her over het Meiveld renden. Op het Cruyff Court waren er allerlei workshops die de kinderen konden volgen: knutselen, trommelen op een echte djembé, graffitispuiten en rapmuziek schrijven met Zeeuwse rappers Qube en Donson.

Ze komen los

"Je ziet hoe blij de kinderen hiervan worden". Organisator Lonneke de Klerk van stichting Kunsteducatie Walcheren, kijkt stralend rond. "Je merkt dat de stoere jongens het eerst nogal spannend vinden en dan toch, zoals altijd, een balletje gaan trappen. Maar uiteindelijk komen ze los en durven ze toch met de rappers Qube en Donson aan de slag te gaan. En uiteindelijk stond er heel wat rapmuziek op papier!"

Kinderen knutselen met afval op het Cruyff Court (foto: Omroep Zeeland)

Het project Cultuur@CruyffCourts is een initiatief van Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation. "Veel Cruyff Courts staan in de wat armere wijken. Het Jeugdfonds wil met dit project juist de jongeren uit déze buurten toegang geven tot sport én cultuur dicht bij huis", aldus De Klerk.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Sport Kunst Cultuur Cruyff Court Educatie
Deel dit artikel:

Reageren