Kuitaart schaft zelf een AED aan

In Kuitaart hangt sinds kort een AED. De dorpsraad heeft die zelf aangeschaft, omdat de gemeente Hulst alleen AED's beschikbaar stelt voor de grotere kernen. De kleintjes worden overgeslagen.

AED of defribillator (foto: OZ)

Voorzitter Han den Bergen van de dorpsraad Kuitaart zegt hij geen begrip heeft voor het standpunt dat een AED in zo'n klein plaatsje niet nodig is. Drie jaar geleden was hij zelf nog getuige van een toerist die midden in het dorp een hartaanval kreeg. Met een AED had toen heel goed werk gedaan kunnen worden.

Een AED, een automatische externe defibrillator is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand.

Op initiatief van een van de inwoners heeft de dorpsraad bekeken hoe toch een AED in Kuitaart kon komen. Er werd gedacht aan een collecte, maar uiteindelijk werd ervoor gekozen de opbrengst van het jaarlijkse schuurfeest te besteden aan een AED.

De AED inclusief trainingen om ermee om te gaan hebben 1.600 euro gekost. Jaarlijks komen daar nog de kosten voor de stroomvoorziening bij.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
dorpsraad AED Kuitaart
Deel dit artikel:

Reageren