Zo ging het met Iris en Remo op dag één van de Nijmeegse Vierdaagse

De eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse zit er voor de 45.000 deelnemers op. Van al die wandelaars hopen 600 Zeeuwen vrijdag de finish te halen. Omroep Zeeland volgt Remo Hoen uit Kamperland en Iris van Pamelen uit Goes op weg naar de Via Gladiola. Zo zag hun eerste dag eruit.

Iris haalt met de Nijmeegse Vierdaagse geld op voor het goede doel (foto: Omroep Zeeland)

Iris haar eerste dag verliep goed, zij kwam rond half 5 aan bij de finish op de Wedren. Het 17-jarige meisje, geboren in Hulst, loopt de Vierdaagse voor de derde keer. Dit jaar heeft ze nog een ander doel dan alleen de finish halen. Op 28 april dit jaar pleegde haar 19-jarige broer zelfmoord. Daarom besloot Iris geld in te gaan zamelen voor 113 Zelfmoord Preventie. Ze heeft inmiddels al 1036 euro opgehaald.

Worstel jij met depressie? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl.

Pijnlijke spieren

Aan het einde van deze eerste dag van de Vierdaagse heeft Iris er nog steeds vertrouwen in: "Het ging echt supergoed, alleen nu wat last van mijn spieren, maar dat komt wel weer goed". Ze loopt alleen, zodat ze lekker haar eigen tempo kan volgen, maar haar ouders fietsen langs de route om haar aan te moedigen.

Remo had er na 26 kilometer nog steeds zin in! (foto: Omroep Zeeland)

Remo die bij de marine werkt kwam iets na vieren aan op het tentenkamp. Zijn eerste dag is lekker gegaan, maar of hij blaren heeft weet hij nog niet. Hij wordt straks, met zijn detachement, eerst 'binnengeklapt' in het tentenkamp. En pas nadat er een biertje gedronken is op de eerste dag gaan de schoenen uit, waarna zeker is of zijn voeten nog vrij van blaren zijn.

De tweede dag

Morgen gaat, na een kort nachtje, de wekker van Remo en zijn collega's weer om half 4. Het is de tweede keer dat hij de Nijmeegse Vierdaagse loopt. Dat valt de 25-jarige loper iets zwaarder dan de eerste keer, omdat je het parcour kent. En dus weet je wat je nog te wachten staat.

Je kunt op Omroep Zeeland aan het eind van de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse lezen hoe het bij Remo en Iris is gegaan.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
nijmeegse vierdaagse
Deel dit artikel:

Reageren