Gedeeltelijke maansverduistering was goed te zien

De gedeeltelijke maansverduistering was vanavond goed te zien in Zeeland. Het klaarde aan het begin van de avond op zodat er geen wolken waren die het zicht op de verduisterde maan ontnam.

Maansverduistering in Zeeland goed te zien (foto: Ricardo Kievit)

Een maansverduistering vindt plaats als de aarde tussen de zon en de maan staat. De aarde houdt dan het zonlicht tegen. Vanavond ging het om een gedeeltelijke maansverduistering. De eclips begon om 20:43 uur, en rond 23:30 uur was deze op zijn hoogtepunt.

Veerse Dam

Vrijwilligers van de Middelburgse sterrenwacht Philippus Lansbergen stonden rond 22:30 uur met telescopen op de Veerse Dam bij Vrouwenpolder om het natuurspektakel waar te nemen. "Het was fantastisch", zegt Rijk-Jan Koppejan van de sterrenwacht. "Er was wat lichte sluierbewolking, maar voor de maansverduistering niet zo erg. Sterker nog: het gaf een sfeervol plaatje."

Rijk-Jan heeft genoten tijdens de maansverduistering

Eerder op de avond was er in het gebouw van de sterrenwacht in Middelburg een presentatie gegeven over het fenomeen maansverduistering. Marc van Dam maakte het volgende verslag:

Verslag van presentatie bij de sterrenwacht in Middelburg over de maansverduistering.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Zeeland maansverduistering
Deel dit artikel:

Reageren