Man na bijna twee uur uit drijfzand bij Hoedekenskerke gered

Bij Hoedekenskerke heeft een man in de buurt van de Moertjesdijk bijna twee uur tot aan zijn heupen vastgezeten in het drijfzand. De KNRM Hansweert heeft hem kunnen redden door gebruik te maken van een 'slikslee', een soort opblaasbare brancard waarmee mensen die wegzakken kunnen worden geëvacueerd.

Een brandweerman was als eerste bij de vastzittende man, maar kon hem niet loskrijgen. Daarom kropen twee vrijwilligers van de KNRM met de slikslee naar de man. Met vereende krachten is hij bevrijd uit het slik. Daar was haast bij geboden want het water kwam al snel op.

Een helikopter die was opgeroepen heeft de man aan land gebracht waar al een ambulance voor hem stond te wachten. De helikopter is daarna teruggevlogen om de brandweerman en een van de redders op te pikken. De andere redder is met de slee terug naar de reddingboot gekropen/gezwommen.

De KNRM Hansweert meldt dat het de eerste echte redding met de slikslee was.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
112 Hoedekenskerke drijfzand
Deel dit artikel:

Reageren