Verdachte schietincident Vlissingen in Limburg aangehouden

Het Stadhuisplein na het schietincident
Het Stadhuisplein na het schietincident © HV Zeeland
Toen de verdachte met zijn auto stilstond, stapte hij uit en probeerde te voet te vluchten. Volgens de politie kon hij snel daarna in zijn kraag worden gevat. Volgens de politie verzette de man zich hevig tegen zijn aanhouding waardoor agenten het nodig vonden geweld te gebruiken. Toen ze de verdachte fouilleerden vonden ze een keukenmes.

Kogel vloog naar binnen

Op donderdagavond 18 april werden schoten op het Stadhuisplein gehoord. Een van de kogels vloog naar binnen bij de locatie van Arduin, het voormalige pand van woonzorgcentrum Scheldehof. Volgens getuigen was er vlak voor de schietpartij een ruzie tussen vier jongens. Op dezelfde avond heeft de politie twee 23-jarige mannen aangehouden, een derde verdachte van 24 jaar meldde zich later die avond op het politiebureau.
De politie en het Openbaar Ministerie denken dat de verdachte die gisteren is aangehouden de schutter is. De man is aangehouden voor poging doodslag en zit vast voor onderzoek. De drie verdachten die eerder zijn aangehouden, zitten niet meer vast. Politie en OM gaan er niet meer vanuit dat zij geschoten hebben.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>