'Amsterdamse prijzen voor parkeerplek in Tholen: Dit is bizar'

'Amsterdamse prijzen voor parkeerplek in Tholen: Dit is bizar'
'Amsterdamse prijzen voor parkeerplek in Tholen: Dit is bizar' © Omroep Zeeland
Bewoners van de Dalemhof zijn boos over de parkeerkosten
Bewoners van de Dalemhof zijn boos over de parkeerkosten © Omroep Zeeland
Één van de boze bewoners is Piet Schot. Hij woont inmiddels drie jaar in het appartementencomplex. In een open brief op Facebook uit hij zijn frustraties. Hij wijst er op dat veel bewoners moeten rondkomen van een AOW'tje en afhankelijk zijn van hun auto. Onder het Facebookbericht krijgt hij veel steunbetuigingen.
Mensen die het bedrag niet kunnen of willen betalen, kunnen niet meer op het terrein van SVRZ parkeren. Zij moeten ergens anders een parkeerplek zoeken, maar die zijn in de buurt lastig te vinden. In de meeste omliggende straatjes staat het altijd al vol met auto's van andere Tholenaren.

Reactie SVRZ

Locatiemanager Ingeborg Cornelis wil het parkeerprobleem oplossen, omdat het veel irritaties oplevert bij werknemers, bewoners en bezoekers. "We hebben het onafhankelijk laten taxeren en zijn tot dit bedrag uitgekomen." Het parkeerterrein is van de zorginstelling SVRZ, maar de betreffende appartementen ernaast zijn van woningcorporatie Stadlander, waardoor de bewoners geen automatisch recht hebben op een parkeerplaats.
Schot maakt zich zorgen: "Hoe moet dat in de winter met sneeuw, gladheid en regen?" Als mensen dan 200 meter moeten lopen, zorgt dat volgens hem voor botbreuken en andere problemen.
Amsterdamse prijzen voor parkeerplek in Tholen