'Amsterdamse prijzen voor parkeerplek in Tholen: Dit is bizar'

Bewoners van de Dalemhof in Tholen zijn kwaad. Zorginstelling SVRZ wil vanuit het niets parkeerkosten heffen van 600 euro per jaar. Dat schiet bewoners in het verkeerde keelgat. "Deze prijzen zijn vergelijkbaar met de binnenstad van Amsterdam."

Bewoners van de Dalemhof zijn boos over de parkeerkosten (foto: Omroep Zeeland)

Één van de boze bewoners is Piet Schot. Hij woont inmiddels drie jaar in het appartementencomplex. In een open brief op Facebook uit hij zijn frustraties. Hij wijst er op dat veel bewoners moeten rondkomen van een AOW'tje en afhankelijk zijn van hun auto. Onder het Facebookbericht krijgt hij veel steunbetuigingen.

Mensen die het bedrag niet kunnen of willen betalen, kunnen niet meer op het terrein van SVRZ parkeren. Zij moeten ergens anders een parkeerplek zoeken, maar die zijn in de buurt lastig te vinden. In de meeste omliggende straatjes staat het altijd al vol met auto's van andere Tholenaren.

Reactie SVRZ

Locatiemanager Ingeborg Cornelis wil het parkeerprobleem oplossen, omdat het veel irritaties oplevert bij werknemers, bewoners en bezoekers. "We hebben het onafhankelijk laten taxeren en zijn tot dit bedrag uitgekomen." Het parkeerterrein is van de zorginstelling SVRZ, maar de betreffende appartementen ernaast zijn van woningcorporatie Stadlander, waardoor de bewoners geen automatisch recht hebben op een parkeerplaats.

Schot maakt zich zorgen: "Hoe moet dat in de winter met sneeuw, gladheid en regen?" Als mensen dan 200 meter moeten lopen, zorgt dat volgens hem voor botbreuken en andere problemen.

Meer over dit onderwerp:
Tholen parkeren SVRZ Dalemhof parkeerplek
Deel dit artikel:

Reageren