Fotoalbums en andere herinneringen vernietigd bij brand Walsoorden

Fotoalbums en andere herinneringen vernietigd bij brand Walsoorden
Fotoalbums en andere herinneringen vernietigd bij brand Walsoorden © Omroep Zeeland
Fotoalbums en andere herinneringen vernietigd bij brand Walsoorden
"Het is maar materieel en wij zijn oké en de paarden zijn oké", vertelt bewoonster Sabine Baron, "maar fotoboeken krijg je nooit meer terug." Toen zij en haar man de brand gisteravond ontdekten, greep het vuur al om zich heen. Baron: "We hebben nog geprobeerd de brandblusser te pakken, maar dat had geen zin meer."
De hulpdiensten rukten groots uit maar konden niets anders doen dan de schuur gecontroleerd uit laten branden. De woning van de familie is natgehouden en kon daardoor gespaard blijven. Achter de schuur stonden een aantal paarden, ook die zijn in veiligheid gebracht.

Asbest op de weg

Het dak van de schuur bevatte asbesthoudend materiaal en dat is mogelijk op de openbare weg terecht gekomen. Een deel van de Molenweg was vandaag daarom nog afgezet met linten, maar daar trokken vooral fietsers zich weinig van aan. Sabine Baron: "Ik ben geen agent dus ik ga niet zeggen dat het niet mag, maar ik zou het niet doen."
Restanten van de schuur in Walsoorden na de brand
Restanten van de schuur in Walsoorden na de brand © Omroep Zeeland
De straat en het terrein worden morgenochtend schoongemaakt. Ook verwacht de familie dan een bezoekje van een zogenoemde asbestinventariseerder en wordt duidelijk of er asbest is vrijgekomen. Tot dat duidelijk is blijft de weg afgesloten.

Lees ook: