Veel belangstelling voor eerste editie Zwarte Polder Zeezwemtocht

In Zeeuws-Vlaanderen is vanavond voor de eerste keer de Zwarte Polder Zeezwemtocht gehouden. Er deden ruim 150 zwemmers aan mee.

De zwemtocht begon bij Beachhouse 25 tussen Breskens en Groede en eindigde bij strandpaviljoen Ruig in Cadzand, een afstand van 5,4 km. De deelnemers zwommen met een ebstroom van ongeveer 3,5 km per uur. "Vrijwel geen golven en heel weinig wind", zegt Marco van der Meulen, de organisator van de zee zwemtocht. "Ideale omstandigheden om te zwemmen, ook al zijn er fanatiekelingen die liever wat meer golven willen."

Jonge winnaar

Van der Meulen was heel bij met de opkomst. "Meer dan 150 deelnemers, en dat voor de eerste keer. Prachtig toch." De pas 14-jarige Sem Bonte uit Burgh-Haamstede kwam als eerste binnen, in een tijd van 49 minuten en 45 seconden. Tom van Gils werd tweede, met 49.53', en Tristan Kloet derde in een tijd van 49.57'. Bij de dames was Simone de Rijcke de snelste, gevolgd door Katrien de Laeder en Debra de Lange.

Reddingboot Carlot

De deelname was op eigen risico en een zwemboei verplicht. Iedere geoefende zwemmer kon deelnemen, jongeren onder de 16 jaar alleen onder begeleiding van een aantoonbaar geoefende zwemmer. De tocht werd begeleid door verschillende boten en kanovaarders. Ook de voormalige reddingboot Carlot was aanwezig, die opereerde vroeger vanuit Terschelling.

Reportage over de Zwartepolder zeezwemtocht

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren