Twee mannen opgepakt met harddrugs op zak

Twee mannen van 21 en 22 jaar oud uit Lelystad zijn gisteravond aangehouden op de A58 bij Waarde omdat ze drugs bij zich hadden. Dat gebeurde tijdens een voertuigcontrole van de politie.

Een voorbeeld van xtc (foto: Omroep Zeeland)

Tijdens de controle roken de agenten een sterke wietlucht. Ook zagen ze xtc-pillen liggen in een plastic zakje. Toen de agenten de auto doorzochten vonden ze nog tientallen zakjes en zogenaamde ponypacks, een soort gevouwen pakketjes die een gebruikershoeveelheid bevatten, met daarin vermoedelijk cocaïne. Ook hadden de mannen 110 gram hennep bij zich.

Het bezit van softdrugs is strafbaar. In de praktijk worden kleine hoeveelheden voor persoonlijk gebruik toegestaan. Het bezit van maximaal vijf gram cannabis (marihuana en hasj) wordt meestal niet vervolgd.

bron: politie.nl

Alle goederen zijn in beslag genomen. Zowel de bestuurder als de bijrijder zijn aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
A58 Reimerswaal cocaïne XTC Waarde Lelystad ponypacks
Deel dit artikel:

Reageren