Problemen draaibrug Sas van Gent nog niet opgelost

De storing waar de draaibrug bij Sas van Gent sinds donderdagmiddag mee kampt, is nog niet opgelost. Volgens Rijkswaterstaat zijn er problemen met de elektronische aansturing van de brug. De brug is deels voor wegverkeer en deels voor de scheepvaart te gebruiken.

Wat er precies mis is, is onduidelijk. Donderdag kon de brug niet meer open en later niet meer dicht. Op dit moment gaan de slagbomen niet meer open. Rijkswaterstaat zegt dat het gaat om een hardnekkig defect. Eerst konden grote schepen niet passeren, later kon het wegverkeer geen gebruik maken van de brug. Momenteel wordt er aan de brug gewerkt. Het ene moment kunnen schepen onder de brug door, op andere momenten kan het wegverkeer gebruikmaken van de brug. Rijkswaterstaat kan echter niet zeggen wie precies wanneer over de brug kan.

Middelvingers

Verkeersregelaar Dick Leguit blokkeerde gistermiddag met zijn auto de weg naar de Sasse brug. "Ik leid de mensen om, maar ik kan niet zeggen dat ze er blij mee zijn. Mijn collega's hebben vanochtend al tientallen middelvingers naar hun hoofd gehad", aldus Leguit. Hij begrijpt de frustraties wel, maar: "Doe het niet bij ons, want wij kunnen er niets mee. Ik ben hier alleen om het verkeer te regelen."

Draaibrug Sas van Gent (foto: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Joop van Houdt)

Voor auto's is Sas van Gent ook via de andere kant slecht bereikbaar, omdat de Westkade al maanden is afgesloten. De kade kan namelijk inzakken. Ondernemer Tim Poppe was gistermiddag dan ook erg bezorgd. "Het is al een stuk stiller in Sas doordat de Westkade natuurlijk is afgesloten, er komt al geen kip en dan nu ook nog die brug! Ik hoop echt dat de storing snel wordt opgelost", aldus Poppe. De brug bij Sas van Gent was de omleidingsroute voor de afgesloten Westkade.

Volgens Poppe is de storing van de brug ook gevaarlijk. "Ik vraag me af hoe de hulpdiensten snel in Sas moeten komen op deze manier. Wat nou als er ergens brand uitbreekt hier vandaag? Dit kan natuurlijk echt niet zo, het is echt heel vervelend", aldus Poppe.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Rijkswaterstaat Sas van Gent
Deel dit artikel:

Reageren