Zeeland wordt wakker: stadsstrand, stripboek en koeien-gps

Goedemorgen! Dit is in het Zeeuwse nieuws op deze vrijdagochtend.

Het nieuwe strandje aan de Ketelkade in Goes (foto: Omroep Zeeland)

Stadsstrand

Palmbomen, strandstoelen, een bar, loungemuziek en niet onbelangrijk: zand. Goes krijgt een dezer dagen een eigen stadsstrand. "Het wordt een soort beachclub waar je lekker kunt chillen", zeggen de initiatiefnemers.

Lees ook:

Run op stripboek

In Zeeland is er een run op het stripboek over de Slag om de Schelde. De uitgever kreeg afgelopen weekend uit de hele provincie meer dan honderd aanvragen voor het boek binnen.

Lees ook:

Koeien met GPS (foto: Omroep Zeeland)

Koeien-gps

Verstoppertje spelen is voorbij voor de koeien die rondlopen in het Land van Saeftinghe. Geert Meerschaert en Kris van Royen hebben de oplossing voor de koeien die geregeld kwijt zijn: een gps-tracker.

Lees ook:

Nijmeegse Vierdaagse dag 3 (foto: Omroep Zeeland)

Vierdaagse

De duizenden deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse moeten nog één dagje doorbijten; vandaag staat de laatste wandeling op het programma. Onder alle wandelaars zijn zo'n 600 Zeeuwen die vandaag de Via Gladiola hopen te halen. Remo uit Kamperland heeft in drie dagen zeven blaren opgelopen, maar hij houdt de moed er goed in. "Ik roep naar elk Zeeuws vlaggetje dat ik zie!"

Lees ook:

Noordzeestrand (foto: Ria Overbeeke)

Weer

Vandaag regelmatig zon. Vanaf de late middag kans op een beetje regen. Bij een zwakke tot matige zuidwestelijke wind wordt het 22 tot 24 graden.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
zww
Deel dit artikel:

Reageren