Schuurtje in buitengebied Rilland blijkt drugslab: tientallen jerrycans met chemicaliën ontdekt

Aan de Duivenhoek bij Rilland is een drugslaboratorium ontdekt. In het lab dat in een schuur bij een huis is gevonden werd MDMA geproduceerd. Een stof die wordt gebruikt in xtc pillen. Er is nog niemand aangehouden.

In Rilland is het onderzoek nog in volle gang. Daarvoor is de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) ingeschakeld.

In de schuur zijn grote hoeveelheden chemicaliën aangetroffen, zoals zoutzuur, aceton en methanol. Er staan een grote ketel en tientallen jerrycans. In het lab werd alleen MDMA gemaakt, de xtc-pillen zouden ergens anders worden geproduceerd.

"De politie is het drugslab op het spoor gekomen nadat er betrouwbare informatie binnengekomen was." zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. "We zijn er heel erg blij mee, maar het is niet de grootste vangst die we dit jaar hebben in onze eenheid. Vorige maand werd in een boerenschuur aan de Molenweg in Oud-Vossemeer een synthetisch drugslab ontdekt. Dat ging om één van de grootste cokelaboratoria die ooit in Nederland aangetroffen is.

Drugslab ontdekt in Rilland (foto: HV Zeeland)

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
politie Rilland drugslab
Deel dit artikel:

Reageren