Expositie Slag om de Schelde op reis door Zuid-Nederland

Een reizende expositie over de bevrijding in Zeeland. Dat is het doel van de provincie Zeeland en de gemeente Terneuzen. Ze willen materiaal uit de bevrijdingsexpositie van de 'Start viering 75 jaar vrijheid' op meerdere plekken in Zeeland en Noord-Brabant laten zien.

Situatieschets van vlootparade op Westerschelde tijdens herdenking Slag om de Schelde in Terneuzen (foto: Nationaal comité 4 en 5 mei)

De nationale start van de viering van 75 jaar vrijheid is op 31 augustus in Terneuzen. Koning Willem-Alexander is daarbij aanwezig. Het volledige programma is nog niet bekend, maar het is al wel duidelijk dat er een expositie in de vorm van een vrijheidsboulevard te zien zal zijn. Op die boulevard staan tientallen zeecontainers met onder meer filmmateriaal, foto's en historische stukken over de Slag om de Schelde.

Volgens de provincie en de gemeente Terneuzen laat de tentoonstelling het verhaal van de bevrijding van Zuid-Nederland en de Slag om de Schelde op een beeldende manier zien. Daarom willen ze dat de expositie na 31 augustus 'op reis' gaat door Zeeland en Noord-Brabant. Zo willen ze de Slag om de Schelde meer onder de aandacht brengen.

Financiering

De komende tijd kijken beide partijen naar de kosten en mogelijke locaties voor de expositie. Mocht het plan doorgaan, dan zal de expositie in de gemeente Terneuzen starten.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren