Verhuurder woning met drugsschuur: 'De limonadeglazen staan nog op het aanrecht'

In de schuur vond de politie tientallen vaten met chemicaliën
In de schuur vond de politie tientallen vaten met chemicaliën © Omroep Zeeland
Na een tip kwam de politie het lab op het spoor. In het schuurtje bleek een productielocatie te zijn voor MDMA, een grondstof voor XTC. Er stonden tientallen vaten met chemicaliën en een grote ketel.

Lees ook:

Het schuurtje hoort bij de arbeiderswoning en die woning hoort bij de naastgelegen boerderij, Landgoed Vinkenisse. In de boerderij zat tot vorig jaar een zorglocatie gevestigd. Sindsdien worden de kamers verhuurd aan ouderen die zelfstandig willen blijven wonen. De naastgelegen arbeiderswoning wordt al zo'n tien jaar verhuurd.

Nieuwe huurders

Afgelopen februari namen nieuwe huurders hun intrek in de arbeiderswoning, een jong stel volgens de beheerder. Op het eerste gezicht leek er niks aan de hand, maar al snel verliep het contact stroef. Er moesten nog wat dingen geregeld worden, zoals het overhandigen van de sleutel van de postbus. "Dan maakte ik een afspraak met hem en was hij er toch weer niet", vertelt de beheerder.
De arbeiderswoning met het schuurtje
De arbeiderswoning met het schuurtje © Omroep Zeeland
Al snel ontstonden ook problemen met het betalen van de huur. Er staat nog een schuld open van vijfduizend euro. Er werd soms wel huur betaald, vertelt Van Dommele, maar: "Ik moest er behoorlijk aan trekken. Elke week probeerde ik hem te bellen en twee maanden geleden zag ik hem voor het laatst. Hij had altijd wel een of ander verhaal." Ook zag de beheerder de huurders niet vaak bij de woning. "Er woonde een vriend bij ze in en die zag ik eigenlijk vaker."

Woning vrijgegeven

De politie deed de hele ochtend onderzoek in het schuurtje, maar heeft de locatie inmiddels vrijgegeven en alle spullen meegenomen. Beheerder Leo van Dommele nam meteen een kijkje in de woning en die zag er volgens hem nog bewoond uit: "De limonadeglazen staan nog op het aanrecht."