Ongeluk zorgt voor files bij Westerscheldetunnel

HOEK - Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit de gemeente Hulst reed op zijn voorganger in waardoor er een kettingbotsing ontstond. Er waren twee vrachtwagens en twee personenauto's bij betrokken.
Gewonden Een 22-jarige automobilist uit Terneuzen is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een inzittende, een 53-jarige man uit Terneuzen, is eveneens met nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Een 48-jarige inzittende, is met de traumahelicopter naar het UZ in Gent vervoerd. Deze vrouw heeft ook bekneld gezeten in het voertuig.
Een 42-jarige automobiliste uit de gemeente Sluis is na beknelling met met letsel aan benen en heup naar het ziekenhuis vervoerd. Ook haar zoon die in de auto zat is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.
De bestuurders van de vrachtwagens die liepen geen verwondingen op.
Vijf ambulances en traumahelikopters uit Rotterdam en Brugge zijn ingezet. De brandweer was ter plekke met zes voertuigen en 25 brandweermensen.
Westerscheldetunnel De westbuis - richting Terneuzen - van de Westerscheldetunnel is enige tijd afgesloten geweest. Op de toegangswegen naar de tunnel ontstond daardoor oponthoud voor het verkeer.
Rond 18.30 uur is deze weer open gesteld voor het verkeer. Wel was er nog enige tijd een snelheidsbeperking van toepassing.