Normaal rijgedrag is het beste bij naderende zwaailichten en sirenes

Normaal rijgedrag is het beste bij naderende zwaailichten en sirenes
Normaal rijgedrag is het beste bij naderende zwaailichten en sirenes © ANP
Normaal rijgedrag bij naderende zwaailichten en sirenes
"Heel veel mensen trappen automatisch op de rem omdat ze schrikken van de sirenes", vertelt politieagent Rinus van de Guchte. "Het beste is gewoon rijgedrag aanhouden en uitwijken wanneer dat mogelijk is", zegt Van de Guchte. Als de automobilist expres niet aan de kant gaat dan zou die daar een boete voor kunnen krijgen van 230 euro.

Geen verkeersovertredingen

Bij naderende zwaailichten en sirenes is het absoluut niet toegestaan om de verkeersregels te overtreden. "Rij niet door het rode licht met de gedachte dat de hulpdienst dan sneller over het kruispunt steken, hou je ook gewoon aan de maximum snelheid en maak geen gekke onverwachte manoeuvres. Dat werkt voor ons het beste want op dat gedrag kunnen we anticiperen", aldus van de Guchte.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>