Dronken autodief aangehouden na achtervolging

Een dronken autodief is afgelopen nacht aangehouden op de Innovatieweg in Hoek. De 31-jarige man uit Litouwen werd na een achtervolging door Zeeuws-Vlaanderen opgepakt. Om hem te vinden, moest een politiehond worden ingezet.

(foto: Politie Zeeland - West-Brabant)

De politie kreeg vannacht een melding binnen dat er iemand in een gestolen voertuig door de Westerscheldetunnel richting Terneuzen reed. Aan het einde van de tunnel, stonden agenten te wachten. Zij zetten de achtervolging in. Een tweede politie-eenheid probeerde de Litouwer klem te rijden op de rotonde bij de afslag Terneuzen. De man wilde echter niet stoppen en gaf vol gas. Op het industriegebied bij de Innovatieweg reed hij zich klem, waarna hij te voet vluchtte.

Politiehond moet zoeken

Omdat het gebied rond de Innovatieweg begroeid is met hoog struikgewas, werd een politiehond ingezet. De hond had de verdachte snel te pakken, waarna hij kon worden aangehouden. Uit een blaastest bleek dat hij ruim twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. De Litouwer wordt verdacht van rijden onder invloed en diefstal van een auto. Ook kreeg hij drie bekeuringen. Eén voor het negeren van een stopteken, één voor het linksom een rotonde oprijden en één voor het geen richting aangeven.

De eigenaar van het voertuig is op de hoogte gebracht dat de auto weer terecht is. De verdachte zit nog vast. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren