Trekkers met duizend pk of meer strijden voor het eerst in Aagtekerke

Grote brullende machines en veel publiek: dit weekend was het evenemententerrein aan de Pekelingseweg in Aagtekerke weer omgetoverd tot een waar trekkerparadijs. Tractoren in verschillende klassen namen het tegen elkaar op tijdens de 29e editie van Trekkertrek. De winnaars konden zich plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

Er werd in diverse klassen gereden, waaronder de Landbouwklasse, Trucks, National en Grand National. De Grand National is nieuw dit jaar. De organisatie heeft dit jaar voor het eerst deelnemers van deze koningsklasse naar Aagtekerke gehaald. Hieronder vallen trekkers met een vermogen van duizend pk en meer.

Vliegtuigmotoren

Die joekels van trekkers gebruiken meerdere zware motoren of zelfs vliegtuigmotoren om zoveel mogelijk trekkracht te voort te brengen. Die grote jongens waren eerdere jaren ook weleens te zien, maar dit jaar doen de trekkers in de Grand National-klasse voor het eerst ook mee aan de competitie.

Naast veel truck- en tractorpulling zijn er kinderattracties zoals een springkussen, crossbaan en een skeltertrek. Als afsluiting is er live muziek in de feesttent.

Sfeerimpressie

Evenement van de Week, maandagavond vanaf 17.15 uur op tv, geeft een sfeerimpressie van Trekkertrek in Aagtekerke. De uitzending is ook online terug te kijken.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Aagtekerke Trekkertrek
Deel dit artikel:

Reageren