Steef ruimt de Nederlandse stranden op; 'De Zeeuwse zijn het schoonst!'

Steef de Ruijter wil met het opruimen van de Nederlandse stranden aandacht vestigen op zwerfafval en de nare gevolgen die dit heeft voor dieren. Vandaag was de laatste dag van haar 21-daagse tocht langs de Noordzeestranden, van Breskens naar Cadzand-Bad.

De 30-jarige Steef loopt met grijpstok, afvalzak en rugtas sinds begin deze maand van Den Helder naar Cadzand-Bad. De Wageningse doet dit om de dieren een handje te helpen. "Want er zijn zoveel dieren, vissen en vogels, die door zwerfafval het loodje leggen", zegt ze. Het meeste dat ze op de stranden vindt zijn stukken visnet en peuken. "Maar ook sokken, ondergoed en doppen van plastic flesjes uiteraard."

Zeeland schoonste stranden

Van alle stranden waar ze rommel heeft opgeruimd zijn de Zeeuwse stranden volgens haar wel het schoonst. Ze hoopt met haar actie de mensen iets te leren. "Ik hoop dat ze beseffen dat ze zelf hun rommel moeten opruimen." Op haar website Natuurlijk met Steef schrijft ze 'als iedereen een mini-verschilletje zou maken dan wordt dat uiteindelijk een MEGA-verschil!'

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren