Korfbalwedstrijden Seolto gaan door

VLISSINGEN - Het gebouw brandde volledig uit. Alleen de muren staan nog overeind. Een ramp volgens clubhuismedewerker Maaike van Dueren- Den Hollander van Seolto.
Thuiswedstrijden De Korfbalverenigingen laat de tien thuiswedstrijden van aanstaande zaterdag gewoon doorgaan. In het clubhuis zaten de kantine en de keuken en lagen de trainingspakken en t-shirts voor het nieuwe seizoen, dat zaterdag begint. Alles is verbrand. Na spoedoverleg woensdagavond heeft de vereniging besloten de teams toch op eigen terrein te laten spelen. Door kleedkamers te huren van VCB Lammerenburg en een kantine in een tent te maken denkt de vereniging de leden en gasten tegemoet te kunnen komen. Luister naar Piet Jan Reynierse, voorzitter van Seolto.
Brandweer In de nacht naar woensdag werd de brand om 1.22 uur gemeld. Het vuur was twintig minuten later onder controle. Vanwege de hevige rookontwikkeling schaalde de brandweer op naar een middelbrand. Er werden bluswagens uit Koudekerke en Vlissingen ingezet om de brand te blussen.
Hangjongeren De vereniging heeft in juni aan de gemeente gevraagd om het terrein met een hek af te sluiten. Dit in verband met overlast van hangjongeren. Maar dat is dus nog niet gebeurd.