Zeeland wordt wakker: Verdrinkingen, Milan Vader en WK Splash

Zeeland wordt wakker: Verdrinkingen, Milan Vader en WK Splash
Zeeland wordt wakker: Verdrinkingen, Milan Vader en WK Splash © Omroep Zeeland
Het Badstrand in Vlissingen op een zomerdag in juli
Het Badstrand in Vlissingen op een zomerdag in juli © Jan Daniels

Verdrinkingen in Zeeland

In Zeeland zijn vorig jaar twee mensen omgekomen door verdrinking. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) brengt vandaag cijfers naar buiten over het aantal verdrinkingen in Nederland. Landelijk is er sprake van een stijging. Vorig jaar overleden 138 mensen door verdrinking, onder wie 112 Nederlanders. Dat zijn er 27 meer dan in 2017.

Lees ook:

© Keno Derleyn

Milan Vader Nederlands kampioen

Mountainbiker Milan Vader is Nederlands kampioen bij de elite heren geworden. De coureur uit Middelburg was bij afwezigheid van Mathieu van der Poel afgetekend de beste. Bij de beloften won Mick van Dijke uit Colijnsplaat.

Lees ook:

Het wordt deze week zomers
Het wordt deze week zomers © Ria Brasser

Het weer:

Er is vandaag flink wat zon, er komt ook hoge bewolking voor en het blijft droog. Er waait een zwakke tot matige zuidwestelijke wind en het wordt tussen 25 en 28 graden.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>