Zwembad De Spetter eerder dicht door troebel water

Zwembad De Spetter in Tholen is vanmiddag ruim voor sluitingstijd dichtgegaan. Alle zwemmers moesten het bad verlaten omdat het water te troebel was geworden. Naar de oorzaak van die troebelheid wordt nog onderzoek gedaan.

Bekendmaking bij zwembad De Spetter (foto: Omroep Zeeland)

Beheerder Paco Telderman zegt dat hij de beslissing heeft genomen om veiligheidsredenen. Door het troebele water konden de badmeesters de bodem van het diepste deel van het zwem bad niet meer goed zien. "Je moet er niet aan denken dat er iemand op de bodem ligt", zegt Telderman. "En dat wij die niet gezien hebben."

Zekere voor het onzekere

Er loopt een onderzoek naar het euvel, maar het is nog niet bekend wat de oorzaak is. "We proberen nu dit seizoen zo goed mogelijk door te komen", zegt de beheerder. "We zijn zoveel als mogelijk open en als het water te troebel wordt - meestal bij grote drukte - dan nemen we het zekere voor het onzekere en gaan we dicht. In de winter kunnen we het dan gaan oplossen."

Beheerder Telderman over de situatie in zwembad De Spetter

De verwachting is dat morgen de troebelheid is weggetrokken en dat het zwembad weer open kan. Het water wordt dan wel goed in de gaten gehouden. Zodra opnieuw wordt geconstateerd dat het weer troebel wordt, gaat De Spetter onverbiddelijk dicht.

De meeste bezoekers reageerden vanmiddag vol begrip op de vervroegde sluiting.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Tholen zwembad De Spetter troebel
Deel dit artikel:

Reageren