Het eerste regisseursduo in de finale van FilmStarZ

Het eerste regisseursduo in de finale van FilmStarZ
Het eerste regisseursduo in de finale van FilmStarZ © Omroep Zeeland
Opnames film ROMCOM
"We zijn vooral geïnspireerd door klassiekers uit de jaren 80 zoals Rambo, First Blood, Predator en Miami Vice en na lang brainstormen kwam onze eerste film ROMCOM tot leven", vertelt Benjamin Samson.
De film gaat over een eenzame man die denkt dat hij een actieheld uit de jaren 80 is. Via een datingbureau ontmoet hij een vrouw met wie hij op date gaat in het sushirestaurant, maar met romantiek kan de 'actieheld' niet omgaan. De titel verwijst daarom ook naar zijn grootste angst namelijk dat zijn leven een romantische comedy wordt.

Chemie

De andere finalisten doen individueel mee aan de wedstrijd en kunnen dus zelf keuzes maken, maar als duo moet je alles overleggen. "Je zit toch met verschillende visies die je moet samenvoegen, maar ik ben trots op het resultaat", vertelt Samson. De jongens zijn al jaren vrienden en dat helpt volgens Lopes ook mee. "Wij hebben een bepaalde chemie waardoor we elkaar goed aanvoelen", aldus Lopes.
Met mede-finalisten Michèle Soudijn en Levi Oreel strijdt het duo Samson en Lopes om de Gouden Zeester 2019. Die wordt uitgereikt in november door stichting Filmalot. Dan worden ook meteen de films van de finalisten vertoond.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>

Lees ook: