Zeeland wordt wakker: hitte, fietsen en troebel water

Zeeland wordt wakker: hitte, fietsen en troebel water
Zeeland wordt wakker: hitte, fietsen en troebel water © Omroep Zeeland
In Hoofdplaat worden uien al gerooid
In Hoofdplaat worden uien al gerooid © Omroep Zeeland

Boeren vrezen de hitte

Boeren zijn bang fors in de problemen te komen door de hoge temperaturen die worden voorspeld. Djordy Hogerwerf in Hoofdplaat nam daarom al het zekere voor het onzekere. Om te voorkomen dat zijn uien door zonnebrand waardeloos worden heeft hij gisteravond al gerooid.

Lees ook:

Fietsvierdaagse kampt met terugloop deelnemers
Fietsvierdaagse kampt met terugloop deelnemers © Omroep Zeeland

Fietsvierdaagse

De Zeeuwse Rijwiel en Toer Vierdaagse die vandaag begint aan de 31e editie kampt met vergrijzing en een oubollig imago. De organisatie maakt zich zorgen.

Lees ook:

Opname film
Opname film © Omroep Zeeland

Het witte doek

De finalisten van FilmStarZ zijn begonnen met de opnames van hun eerste korte film. De film van de jonge Zeeuwse filmmakers wordt in november vertoond op het witte doek in CineCity Vlissingen.

Lees ook:

Bekendmaking bij zwembad De Spetter
Bekendmaking bij zwembad De Spetter © Omroep Zeeland

Troebel water

Zwembad De Spetter in Tholen gaat vandaag gewoon open en blijft dat tot het moment dat het water door een probleem met de filterinstallatie te troebel wordt. Dan volgt vanwege de veiligheid onmiddellijk sluiting, gistermiddag is dat ook gebeurd.

Lees ook:

Zonovergoten en een windje van zee
Zonovergoten en een windje van zee © Ria Brasser

Weer

Vandaag is de eerste van een reeks zonovergoten dagen. Aan de kust wordt het ongeveer 29 graden, landinwaarts kan de temperatuur oplopen tot 32 graden.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>