Bax Music blijft winkels openen en richt pijlen op Frankrijk

Bax Music uit Goes blijft uitbreiden. Terwijl verschillende grote ketens omvallen of winkels moeten sluiten, wil Bax Music juist fysieke winkels openen. De winkelketen wil naast de huidige winkels in Goes, Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen nog eens zes nieuwe winkels in de Benelux openen en hoopt daarna in Frankrijk voet aan de grond te krijgen.

Bax (foto: Omroep Zeeland)

Om nieuwe winkels snel te kunnen openen, heeft Bax Music drie weken geleden een franchisemodel gelanceerd. Dat betekent dat andere ondernemers onder de naam van Bax Music een eigen winkel kunnen starten. Een ondernemer uit Apeldoorn is enthousiast en gaat in die stad een vestiging van Bax Music openen.

Nieuwe winkel kost vier miljoen

De franchise-ondernemers investeren mee in de winkels, legt eigenaar Jochanan Bax uit. "Een nieuwe winkel kost twee miljoen, het pand verbouwen één miljoen en er komt een miljoen voorraad in. Als je die kosten kunt delen met een ondernemer, kun je net wat sneller groeien."

Waarom opent Bax en sluiten andere winkels?

Bax vindt het opvallend dat zij nieuwe winkels openen in een tijd dat er vooral winkels aan het sluiten zijn, maar heeft daar wel een verklaring voor. "Ik denk dat heel veel klanten in iedere branche stenen winkels willen. Alleen willen ze beleving en iets speciaals."

Met een winkel met alleen maar schappen kom je er niet meer, denkt Bax. "Klanten zijn op zoek naar een servicepunt waar je naartoe kunt om producten te zien of te ruilen. Ik koop zelf heel veel kleding online, maar ik vind het ook heel erg leuk om in een speciaalzaak te komen waar ik goed geholpen wordt, in de watten wordt gelegd en een gratis bakje koffie krijg."

Goed geholpen

Het is dan wel belangrijk dat je als klant goed geholpen wordt en deskundig advies krijgt, legt Bax uit. "Op het moment dat ik binnenloop en een 16-jarige, met alle respect, zonder kennis moet mij een maatpak verkopen, dan ben ik snel klaar. Dan zeg ik prima, maar deze informatie kan ik ook op internet vinden en dan koop ik het wel online. Op het moment dat ik goed geholpen word door iemand met kennis van zaken en die oprecht een mening geeft, dan kom ik daar graag en wil ik daar misschien ook wel iets meer voor betalen."

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad

Meer over dit onderwerp:
Bax Music
Deel dit artikel:

Reageren