Meisje (15) overleden na aanvaring tussen speedboot en rubberboot bij Zoutelande

Bij een botsing tussen een speedboot en een rubberboot voor de kust van Zoutelande is een 15-jarig meisje uit Neer in Limburg om het leven gekomen. Het is nog niet duidelijk wat precies is gebeurd. De bestuurder van de speedboot is aangehouden.

Verschillende hulpdiensten rukten uit. (foto: HV Zeeland)

De politie meldde eerder dat een 20-jarige zou zijn omgekomen. Dit blijkt niet het geval. Het gaat om een meisje van 15 uit Neer in Limburg. Haar familie wordt opgevangen.

Slachtofferhulp

Omdat het druk is bij Zoutelande en veel mensen getuige waren van het ongeval, is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld. Omstanders die het ongeval gezien hebben en behoefte hebben aan opvang kunnen het Bureau Slachtofferhulp bellen: 0900-0101.

Politiewoordvoerder Cristel Willems over fatale aanvaring bij Zoutelande

Het ongeluk gebeurde vanmiddag ter hoogte van de Langstraat in Zoutelande. De melding van het ongeluk kwam om 15.19 uur bij de hulpdiensten binnen. Behalve de traumahelikopter zijn ook politie, ambulance en de strandwacht te hulp geschoten.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Zoutelande ongeluk aanvaring
Deel dit artikel:

Reageren