Roompot stapt uit het wielerpeloton

Roompot Vakanties trekt zich terug uit de wielersport. Volgens de directie van Roompot Vakanties zijn de doelen na vijf jaar in het peloton bereikt.

Michael Zijlaard (links) en Nick Nuyens tonen het nieuwe shirt van Roompot Charles (foto: Orange Pictures)

Het management van de wielerploeg betreurt de keuze, en is op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. De renners van Roompot hebben de vrijheid gekregen op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever.

Roompot Vakanties werd in 2014 sponsor van een volledig Nederlandse wielerploeg, Orange Cycling, een initiatief van oud-wielrenners Michael Boogerd, Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel. De ploeg fuseerde eind vorig jaar met de Belgische formatie Veranda's Willems-Crelan en ging verder als Roompot-Charles.

Bij Roompot rijdt één Zeeuw, Nick van der Lijke uit Middelburg. Voor hem is dit nieuws extra zuur, want hij kon de afgelopen maanden niet koersen door een schouderblessure. Dus als dit de doodsteek blijkt voor zijn wielerteam, zal het voor hem lastig zijn om een nieuwe ploeg te vinden. "Dat is nu eenmaal veel makkelijker als je hebt gekoerst en jezelf hebt kunnen laten zien. Dat gaat niet als je aan de kant staat", aldus Van der Lijke.

Van der Lijke over het einde van Roompot Vakanties als hoofdsponsor

Hij baalt er dus flink van. Toch snapt hij de keuze van Roompot Vakanties wel. "Ze hebben vijf jaar lang ons gesponsord en ik zie niet in hoe ze meer publiciteit zouden krijgen als ze op dezelfde voet verder zouden gaan. En je kunt het ook zo zien: zij hebben ervoor gezorgd dat er de afgelopen vijf jaar in ieder geval een Nederlandse wielerploeg was."

Het liefst een nieuwe hoofdsponsor

In augustus start hij weer, dan hoopt hij zich in de kijker te kunnen spelen. Maar nog liever zou hij willen dat een nieuwe hoofdsponsor in het gat springt. "Wie weet denkt er iemand door deze berichtgeving: dat kan ik niet laten gebeuren. Dat zou natuurlijk het mooist zijn." Sowieso moet hij er nog niet aan denken om te stoppen. "Ik wil zeker nog een paar jaar mezelf laten zien in mooie koersen.

Naast Van der Lijke reden er in het verleden nog veel meer Zeeuwen in de wielerploeg. Dat waren onder meer Antwan Tolhoek, Johnny Hoogerland en Brian van Goethem.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
wielrennen Roompot sponsor
Deel dit artikel:

Reageren