Zelfs een tropenrooster bij de kaaswinkel in Breskens

Het is de komende dagen flink heet. Het RIVM heeft zelfs een hitteplan geactiveerd. Het advies is rustig blijven en grote inspanning voorkomen. Daarom hanteert ook de kaaswinkel in Breskens een tropenrooster.

Buiten de winkel staat een groot krijtbord met de aankondiging dat de winkel van 7:30 tot 12:00 uur is geopend en daarna weer van 15:30 tot 18:00 uur. "De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat mensen met die warmte overdag andere dingen doen en helemaal niet met kaas over straat durven lopen. De kaas kan dan smelten of bederft sneller en daarom hebben wij dit tropenrooster ingesteld", vertelt Maartje de Vos eigenaresse van de winkel.

Reacties op het tropenrooster van de kaaswinkel in Breskens

Volgens De Vos zijn de wintermaanden voor kaasboeren gunstiger omdat ze dan meer kaas verkopen, maar bij haar is het juist andersom. "We zitten hier in een heel toeristisch gebied waardoor er heel veel mensen zijn en is het in Breskens dus eigenlijk een toptijd", vertelt de Vos. Tot nu toe zijn de reacties van de klanten op het tropenrooster positief, maar mocht dat veranderen dan gaat de winkel terug naar de reguliere openingstijden.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren